Receptai
Naminis majonezas be kiaušinių
Turime šio recepto video! Peržiūrėti jį galite čia: Naminis majonezas be kiaušinių – Receptas – Tapk auGalingas
Reikės:
400 g konservuotų avinžirnių (reikės tik skysčio)
1 v. š. citrinos sulčių
½ a. š. druskos*
¼ a. š. ciberžolės (pasirinktinai)
1 a. š. garstyčių
½ a. š. agavų sirupo
pipirų
240 ml aliejaus**
Paruošimas:
Nukoškite avinžirnius (reikės tik jų skysčio (akvafabos).
Į akvafabą supilkite citrinos sultis, suberkite juodąją druską, ciberžolę, garstyčias, agavos sirupą ir žiupsnelį pipirų. Plakite apie 2 minutes.
Po 2 minučių pilkite aliejų ir toliau plakite iki vientisos masės.
Skanaukite iš karto arba įdėkite porai valandų sustingti į šaldytuvą, jei norisi stangresnės konsistencijos. Laikykite šaldytuve iki 2 savaičių. Skanaus!
___________
* norint švelnaus kiaušinio kvapo, galima naudoti juodają druską Kala Namak.
** neutralaus (pvz. rafinuoto saulėgražų, rapsų) arba norimo skonio, kad majonezas įgautų mėgstamą poskonį.