Receptai

Receptai

Datulių rutuliukai su kokosų drožlėmis

Šie purūs rutuliukai patenkins kiekvieno smaližiaus poreikį saldumynams bet kuriuo paros metu. Be pridėtinio cukraus!

 

Kiekis: 25

 

 

Jums reikės:

 

  • 265 g iškauluotų šviežių datulių (džiovintos datulės šiam receptui netiktų);

  • 48 g kokosų drožlių + papildomai rutuliukų paviršiui padengti;

  • 25 migdolų (po vieną migdolą kiekvienam rutuliukui).

 

Paruošimas

 

1. Sudėkite iškauluotas šviežias datules ir 35 g kokosų drožlių į maisto smulkintuvą su S formos peiliuku. Sustabdykite, kai datulės bus susmulkintos vienodai ir pradės klijuotis į vientisą masę. Perdėkite į dubenėlį, iš kurio vėliau bus patogu imti datulių ir kokosų mišinį.

2. Suberkite likusias kokosų drožles ir gerai paskirstykite mentele.

3. Į atskirus mažus dubenėlius sudėkite migdolus ir kokosų drožles. Šalia pasidėkite puodelį vandens, kad galėtumėte pašlapinti pirštus prieš imdami datulių ir kokosų mišinį.

4. Pavilgykite pirštus vandenyje, sudrėkinkite delnus ir, paėmę vieną migdolą, aplink jį  aplipdykite datulių mišinį. Suformuokite gražų rutuliuką, truputį mažesnį už gerai žinomus Raffaello ir labai švelniai apvoliokite kokosų drožlėmis. Kartokite veiksmus, iki kol neliks datulių mišinio.

5. Patiekite iškart. Likučius, jeigu tokių bus, galite laikyti šaldytuve, uždarame inde.

 

 

Patarimas: 

 

Jeigu datulių ir kokosų drožlių mišinukas Jums yra per lipnus, prieš formuojant rutuliukus, galite įdėti jį į šaldytuvą 30 minučių.

 

 

Datulių rutuliukai su kokosų drožlėmis