Receptai
Azijietiško stiliaus makaronai su riešutų sviesto padažu
Reikės (4 porcijoms):
mėgstamų makaronų
(kvietinių spaghetti arba ryžių makaronų)
tofu (geriausia rūkyto arba marinuoto)
svogūno
5 pievagrybių
70g šviežio brokolio
Padažui:
10 šaukštų žemės riešutų sviesto
1 šaukšto sojos padažo
1 šaukšto mėgstamo sirupo
gabalo imbiero (pagal skonį)
1 citrinos sulčių
vandens suskystinti
Kaip gaminti:
Supjaustykite tofu kubeliais ir gražiai apskrudinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies.
Perpjaukite svogūną per pusę ir, supjaustę juostelėmis, sudėkite į keptuvę.
Griežinėliais supjaustykite pievagrybius ir sudėkite į keptuvę, kai svogūnai pasidarys skaidrūs.
Supjaustykite brokolį ir taip pat kepkite keptuvėje, bet neperkepkite, kad jis išliktų truputį traškus.
Sudėkite į keptuvę išvirtus makaronus ir apipilkite viską padažu (jį pasigaminsite sudėję visus padažo ingredientus į maisto smulkintuvą ir sutrynę iki vientisos masės).
Papuoškite patiekalą žaliosios citrinos gabalėliu ir kapotais žemės riešutais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame Vaivai Būgaitei.